Vandring till Flottsund

11/5
Sträcka: 21km
Betyg
Maria: 4/5
Joel: 4/5

Det var en gråmulen morgon när vi bestämde oss för att ta en lite längre morgonpromenad med hunden. Vi planerade att gå ner till Fyrisån och sedan följa den ner till Flottsund, där kunde vi bestämma oss för om vi skulle orka gå lite till eller ta en buss hem.

Det var en lugn promenad längs med cykel/gångvägar i grus, vi pausade vid fågeltornet vid Övre Föret, ett av Upplandstiftelsens små smultronställen. Det blev en trevlig liten paus, vi fick besök av en fotograf och en annan vandrare med hund. Den senare gick upp i tornet, vilket fick Valle att bli intresserad och han spårade sig ända upp på tredje våningen av tornet.
Tyvärr insåg han lite försent att det var en ganska brant trapp han hade gått upp för... Det var en kamp för att få ner den ylande stackars hunden, men med lite lockande, pockande och bestämdhet så kom han ner i trappen igen och sedan tog han sig ner med rasande fart.

 Foto: Joël

Foto: Joël

Vi fortsatte ner mot Flottsund, vid slalombacken i Sunnersta hittade vi en snöhög, som var kvar från årets säsong och hunden blev överlycklig.
 

 Foto: Maria

Foto: Maria

Vi fortsatte ner till bron och kände oss fortfarande rätt så pigga och bestämde oss för att fortsätta vår vandring på östra sidan ån.  Där blev det till att följa landsvägen lite mer, men efter ett tag fanns det möjligheten att gå in i några kohagar och gå på lite trevligare underlag, tyvärr var det lättare att ta sig in i hagarna än att ta sig ut, så det fick bli en liten klättring över en grind för att komma ut på vägen igen.
 

 Foto: Joël  Backsippor

Foto: Joël  Backsippor

När vi närmade oss Nåntuna-Vilan så vek vi in på en liten grusväg som gick längs Fyrisåns ängar och tog oss bakvägen förbi Sävja och kom ut vid Lilla Djurgården innan vi fick vika upp på gångvägen längs väg 255. Där efter tog vi vägen genom Boländerna för att komma sista biten hem.

Det var en trevlig promenad som blev bra mycket längre än vi tänkt oss, vi var borta i drygt 6 timmar som gav mersmak.